Alien, el 8è passatger

 


No ens deixem enganyar. No estem davant d'una pel·lícula de ciència ficció, encara que en té molts elements. La frase que acompanya generalment el títol ho deixa bastant clar: 

a l'espai ningú podrà escoltar els teus crits. Estem davant d'una obra de terror i d'intriga.

Fosca, densa, claustrofòbica, psicològica... aquesta obra mestre de Ridley Scott, creada el 1979, mostra plenament la seva ma ferma com a director, aquella personalitat que ens va tornar a impactar 3 anys més tard amb una altra de les seves obres mestres: Blade Runner.

Ridley Scott ja tenia el repartiment gairebé tancat amb Tom Skerritt, John Hurt, Ian Holm, Yaphet Kotto, Harry Dean Stanton i Veronica Cartwright. Només mancava l'actriu que havia d'interpretar un personatge molt rellevant... A la fi aquest repartiment es va completar amb la incorporació en el darrer moment de Sigourney Weaver que amb poc més de 30 anys s'enfrontava al seu primer paper important: la tinent Ripley.

L'èxit d'aquest paper va llençar decididament a Sigourney a la fama i la va portar a protagonitzar tota una llarga saga de pel·lícules de desigual qualitat.

Alien, el 8è passatger ens ha deixat com a immortal herència una criatura extraterrestre sortida del pitjor malson que podíem arribar a imaginar: increïblement ben adaptada, instintiva i primària, una viatgera amb tres tasques bàsiques molt clares: menjar, créixer i reproduir-se. No cal dir que es va guanyar directament un seient privilegiat al museu dels horrors de les bèsties fantàstiques.

Ash, l'oficial científic de la nau, la defineix com "un perfecte organisme. La seva perfecció estructural només és comparable a la seva hostilitat... Admiro la seva puresa. És un supervivient al que no li afecten la consciència, els remordiments…o les fantasies de moralitat".

I recorda: a l'espai ningú podrà escoltar els teus crits!Altres vídeos
IMDB
, tota la informació de la pel·lícula
Âlbum de fotos