Dr. Slump... benvinguts a la Vil·la del Pingüí

Dr.スランプ

El Dr. Slump és una mítica sèrie de manga i anime japonès creada l’any 1980 per Akira Toriyama, dibuixant que posteriorment seria el responsable de la creació del fenomen Bola de Drac. Va aparèixer, en primer lloc, com a còmic manga però a causa del seu gran èxit al Japó va passar ràpidament a l'anime al 1981.
Van aparèixer 18 volums recopilatoris de manga i es van emetre més de 317 episodis d’anime (Guia d’episodis en català).
A Catalunya, va ser ràpidament emesa per TV3, que va ser la primera televisió de l’estat en apostar per aquesta sèrie innovadora i transgressora.
Més tard, el personatge va ser reprès dues vegades més per altres dibuixants però en cap cas van acostar-se a l’èxit del personatge sortit directament de la ploma d'Akira.

 

 

La història ens acosta a la Vil·la del Pingüí i se centra a l’entorn d’un excèntric científic, Sembei Morimaki conegut com a Dr. Slump. Del seu geni neix Arale, una petita robot en forma de nena de 10 anys, amb una increïble força i una gran ingenuïtat.

Al voltant d’aquests dos personatges, Akira va anar construint tot un univers d’altres personatges curiosos i divertits: Gatchan Morimaki, un bebe menjametalls amb ales i amb una gana insaciable que el Dr. Slump va portar del passat amb la seva màquina del temps; la senyoreta Midori Yamabuki, l’atractiva professora de l’escola que té al doctor totalment hipnotitzat. Acaben casant-se i fruit dels seu matrimoni neix Turbo Norimaki, un bebe que desenvolupa superpoders i una gran intel·ligència.
 


Després d’aquests, tota una llarga llista d'altres personatges: Obokaman conegut també com l’Home de Caramel número 4, l’Akane Kimidori amiga de l’Arale, Donbe la guineu, en Taro Soramame el perruquer, el doctor Mashirito enemic d’Slump, la família Goril·la, la Kinoko Sarada una nena mal educada que sempre porta ulleres de sol, Toriyama el propi dibuixant, el rei Nikochan i l’omnipresent caca.

Però a més, la vil·la del pingüí està poblada per superherois de la talla de Supraman o Prunaman, Ultraman, Panzan i el Super Agent Secret. Això sense deixar de banda les intervencions de Són Goko (episodis 4, 54, 55, 56, 57, 74) que, provinent de la seva pròpia sèrie, Bola de Drac, s’embolica en divertides aventures amb l’Arale.
 

Per a més informació, podeu consultar:

Vikipedia
La pàgina del Dr. Slump al Club Super 3
Dr. Slump al Facebook
Imatges del personatges