The Big Bang TheoryThe Big Bang Theory és una sèrie de culte. Actualment, a l’any 2015, ja porta 8 anys en antena i no sembla que vagi a deturar-se. Els seus productors, Chuck Lorre ProductionsWarner Bros semblen haver trobat la poció màgica de la joventut eterna per a les seves històries: un grup de persones, amb personalitats molt definides i variades, interactuen i evolucionen (però no molt!) davant de la nostra mirada. Repeteixen fórmula d’una altra mítica sèrie, Friends,  que va durar 10 anys.

The Big Band Theory està centrada en dos joves científics, Leonard i Sheldon, que comparteixen apartament i treball a la Universitat de Caltech a Pasadena (Califòrnia). Són dues ments superdotades que s’evadeixen amb les diversions més frikis : jocs de rol, còmics, samarretes i figures dels seus superherois preferits, visionant una vegada i altra les seves sèries i pel·lícules més idolatrades (El Senyor dels Anells, Battlestar GalacticaStar Trek... ) i passar hores i hores amb videojocs com ara World of Warcraft  o Halo. Passen llargues estones amb dos amics i companys de la Universitat, en Howard i en Raj, amb els que comparteixen aficions. Un univers estable que es revoluciona quan arriba, a l'apartament del davant una nova inquilina, la Penny, que transformarà les seves vides. Amb el pas dels anys aniran incorporant-se altres personatges ocupant papers destacats: la Bernadette i la Amy.
 


Dr. Sheldon Lee Cooper (Jim Parsons). Sheldon és una autèntica ment privilegiada, d’una dimensió només comparable amb el seu ego i el seu desordre obsessiu-compulsiu que el porta a tenir unes relacions complicades amb la resta de persones i a aconseguir que qualsevol canvi a la seva vida o qualsevol petita decisió esdevinguin grans reptes a vèncer. Per entendre el seu nivell d’habilitat en les seves relacions, només cal recordar que en una ocasió li va dir al seu company Leonard: “Ja sé que tens por a decebre’m, però espero que et consoli saber que les meves expectatives sobre tu són molt pobres”.Va ser un nen prodigi: gràcies a la seva precoç graduació, als 15 anys va anar a treballar a Alemanya com a professor i va aconseguir un màster i dos doctorats en física. El coneixem dedicat a la recerca de la teoria de cordes, dins del camp de la física quàntica, especialitat en la que és una de les personalitats més notables. La seva passió pel físic Stephen Hawking només és comparable a la que experimenta pel Dr. Spook o Flash. La seva autoestima no té fronteres. En una ocasió va afirmar: "Clar que no sóc Newton! Jo hauria descobert la gravetat fins i tot sense poma!”.  Encara està ocupat intentant identificar el sarcasme en les persones ja que les seves habilitats relacionals són pràcticament nul·les. “Perdona -va dir en una ocasió- com ja saps, no sóc gaire bo llegint expressions facials, però aquesta vegada vaig a arriscar-me: o estàs trist o tens nàusees”. Sheldon és, sense cap mena de dubte,  una de les principals pedres angulars de la sèrie.
 


Dr. Leonard Leakey Hofstadter (Johnny Galecki). Leonard és el company d’apartament de Sheldon i és el membre més “normal” del grup. És un autèntic friki i ho demostra tot sovint amb les seves aficions tot i que, com el seu company Sheldon, és una persona amb un coeficient d’intel•ligència molt per sobre de la mitja. Va doctorar-se als 24 anys.  El seu camp de treball són les matemàtiques i la física i es mostra molt interessat en els estudis amb làser, com el condensat de Bose-Einstein o l’estudi dels raigs còsmics. En paraules seves, “12 anys després de l’institut, continuo en el grup dels "tios raros"”. La seva intolerància a la lactosa és l’objectiu de moltes bromes dels seus amics. La seva mare és una freda neuròloga i psiquiatra amb la que manté una mala relació. "Ai, que fàcil seria tot si fos un psicòpata violent!", va dir en una ocasió. De tot el grupet de companys, Leonard és el més sociable de tots i s’esforça per mantenir unes relacions més obertes. Com a conseqüència d’això és el noi del grup que més relacions ha mantingut amb noies. Conviu i suporta les rareses de Sheldon amb una paciència i una resignació dignes de medalla. Va enamorar-se de Penny, l’atractiva veïna que s’acabava de mudar a l’edifici i després de temps d’anar-hi al darrera, finalment van iniciar una relació que, després dels seus daltabaixos, encara perdura.
 


Penny (Kaley Cuoco-Sweeting). Penny és l'inquilina de l’apartament que es troba al mateix replà que el de Sheldon i Leonard. Arriba en el primer episodi, procedent de Nebraska,  i ja des d’aquest moment revoluciona la vida dels nois, sobretot la de Leonard, que se sent immediatament enamorat d’ella. Penny arriba a Pasadena per intentar llaurar-se un futur com actriu però les coses per Hollywood no li van gaire bé i només li arriben papers molt poc rellevants interpretativament. Mentre tant treballa de cambrera a la cadena de restaurants  The Cheesecake Factory. Molt contràriament als seus veïns, ella no va progressar en el estudis i això queda molt palès en multitud d’ocasions. Després de buscar intensament per internet, he de dir que es diu Penny... sense més. No sabem els seu cognom i és que fins al moment mai no s’ha dit! Encara que afirma ser vegetariana, la seva dieta pot incloure tranquil•lament un bon bistec o una potent hamburguesa de carn. Contra tot pronòstic, la relació amb els seus veïns es fa de seguida molt sòlida i acaba sent la parella del Leonard. Malgrat això, va dir en una ocasió: “Sheldon, sempre he pensat que has vingut a estudiar-nos, a descobrir les nostres febleses i a informar als teus superiors per a preparar la invasió”.
 


Howard Joel Wolowitz (Simon Helberg). Howard passa molt de temps a l’apartament de Sheldon i de Leonard, amb els que comparteix moltes aficions. És l’únic membre del grup que no té cap doctorat. És enginyer i ha col•laborat amb la Nasa en la creació d’un satèl•lit amb la missió d’orbitar al voltant de Ganimedes, la lluna de Júpiter.  És excèntric i egòlatra. Es creu el seductor del grup i sempre que veu a una noia intenta dir-li alguna cosa pretesament enginyosa que sempre causa l’efecte contrari al desitjat. En una ocasió, quan una agent de policia l’estava multant per fer servir una maqueta de coet en una parc públic ell li va respondre: “Tindrà que arrestar-me. Porto un altre coet als pantalons”. Howard en estat pur. Va estar intentant lligar en moltes ocasions amb la Penny sense cap èxit. Un bon exemple de la seva "brillant" manera de fer-ho la vàrem viure en un Halloween on Howard va disfressat de Robin Hood i la Penny el confon amb Peter Pan. Ell li va respondre: “Tinc un grapat de pols de fades que porta el teu nom”. És jueu i aquest fet surt en moltes ocasions a la conversa: “És perquè sóc jueu? Perquè mataria al meu rabí amb una costella de porc per estar amb la teva germana”. El coneixem vivint amb la seva mare, una dona extremadament grassa i molt autoritària que el tenia molt dominat: sovint hem escoltat la seva veu però no l’hem arribat a veure mai. Domina un bon grapat de llengües, com l’anglès, el francès, el rus, l’àrab, el mandarí, el farsi... Vesteix d’una manera estrafolària i indescriptible que algú ha definit com a psicodèlic. Howard no es lliura tampoc de les al•lèrgies: no tolera els cacauets que li provoquen trastorns en el ritme cardíac. Avançada la sèrie coneix a la Bernadette, que el sap portar i amb la que es casa just abans d’anar-se a l’espai en una missió a l’Estació Espacial Internacional
 


Dr. Rajesh Ramayan Koothrappali (Kunal Nayyar). Rajesh, Raj com li diuen els amics, és el quart membre del grup de nois amb els que comparteix moltes estones d’oci i diversió. És la creu de la moneda de Howard: quan el coneixem és incapaç d’articular una sola paraula en presència d’una noia, la qual cosa aporta situacions molt divertides. Al cap d’un temps descobreix que l’alcohol l’ajuda a superar aquesta inseguretat. Treballa al departament de física de la Universitat i desenvolupa la seva activitat en el camp de les astropartícules. Va descobrir un nou planeta més enllà del cinturó de Kuipler i el va batejar amb el nom de Planet Bollywood. El descobriment li va valdre d’aparèixer a la revista People. Els seus pares viuen a la Índia, d’on ell és originari, i es comuniquen amb ell per webcam. Estan preocupats per ell ja que pensen que es homosexual i que es parella amb Howard i sovint li estan insistint en que es busqui una noia. Té una germana, Priya, que viu als Estats Units i es dedica al món dels negocis. Priya manté una curta relació amb Leonard quan aquest no estava amb la Penny. Els seus amics van ajudar en més d’una ocasió a Raj, aconseguint-li cites a cegues per veure si aconseguia parella. “Us imagineu el que significa ser l’únic que no té parella? –va dir Raj en una ocasió- Encara que n’arribi a tenir una, sempre seré el que va tenir parella després de Sheldon Cooper”. Finalment sembla que ha aconseguit una relació que li està durant més que les altres amb Emily, una atractiva dermatòloga amb cert gust pel gore. 
 


Dra. Bernadette Maryann Rostenkowski (Melissa Rauch). Bernardette apareix a la tercera temporada I la coneixem com a cambrera, companya de la Penny a The Cheesecake Factory. Està treballant al restaurant per a pagar-se els seus estudis de microbiologia. Al cap d’un temps aconsegueix el doctorat i entra a treballar en una important empresa farmacèutica amb un bon sou. Penny li presenta a Howard i neix entre ells ràpidament una relació peculiar però intensa. Acaben casant-se. És una persona dolça, comprensiva i amable, però l'hem vist transformar-se en moltes ocasions en les que s’enfada realment i pot resultar terrible: és com la Dra. Jeckill i Miss. Hyde. Quan vol també és increïblement punyent. En una ocasió li va dir a Amy, la particularíssima parella de Sheldon: “Caram Amy, estic sentint una mica d’hostilitat. Potser sigui perquè, com el treball de Sheldon, la teva vida sexual es teòrica”.
 


Dra. Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik). Amy s’incorpora a la sèrie quan Raj i Howard posen un anunci cercant-li una cita a cegues per a Sheldon. Ella és l'única que es presenta. Resulta ser una persona que té moltes coses en comú amb Sheldon i la seva relació va avançant fins que arriba a un punt en que decideix donar un pas més: tal com Sheldon havia fet amb Leonard, quan van anar a viure junts, que van redactar un Acord de Companys d’Habitació, amb l’Amy va redactar un acurat contracte d’Acord de Festeig, en el que s’estipulava detalladament tots els drets i obligacions que assumien. Malgrat les moltes similituds que presenta amb Sheldon té moltes més habilitats socials que ell i això fa que li serveixi de consciència en moltes ocasions. Des del primer moment experimenta una devoció per Penny, a la que veu com la dona que li hauria agradat ser i ràpidament l’anomena la seva millor amiga. Mai no ha tingut un grup d’amigues. Arribem a saber que l'única persona que li va signar l’anuari va ser la seva mare, que mai la van convidar a una festa de pijames i que no va assistir ni al ball de graduació. Professionalment Amy és una brillant neurobiòloga i el seu camp d’investigació són els primats i invertebrats sobre tot pel que fa a la seva addicció a les drogues.
 


Actualment la sèrie no dóna signes de cansament i es manté a la cresta de l'onada, incombustible. Els seus seguidors ens mantenim fidels a ella, temporada rera temporada, acumulant hores de diversió. I tu? També et trobes entre els seus incondicionals?